Kadınlar için Websitesi Kurma ve Satış Yapma Rehberi – 5: Alan Adı Alma

Bir çok kişi alan adı ile web sitesini kurduğu alanı karıştırıyor. Bunlar iki ayrı konu ve işlemdir. Bunu şöyle düşünün alan adınız (www.AlanAdi.com) sizin ev adresiniz, web sitenizi kurduğunuz ve sakladığınız alan ise sizin Apartmanda kiraladığınız dairedir. Apartman dairesini boş kiralayıp içine kendi eşyalarınızı koyarsınız. Web sitesindeki eşyalarınızı da yazılarınız, koyacağınız fotoğraflar, videolar gibi düşünün. Haliyle bunlar iki ayrı ödemedir ve biri olmadan diğeri var olamaz. Alan adı alıp web sitesi kurmazsanız sayfanız boş çıkar veya web sitesi yapabilirsiniz ama bir alan adı alıp ona bağlamazsanız yine web sitenize kimse ulaşamaz.

Alan adını ve web sitesi depolama (hosting) alabileceğiniz bir çok yer var. Benim size bu aşamada tavsiye edeceğim yerler https://www.wix.com/, https://tr.godaddy.com/, https://www.squarespace.com/. Bu websitelerinin hepsinden hem alan adı hem hosting hemde kolay web sitesi kurabilirsiniz.

Wix ve GoDaddy’nin websiteleri Türkçe ve müşteri hizmetlerini aradığınızda Türkçe konuşabilirsiniz. Wix’in İşletme ve E-Ticaret Paketini seçerseniz online satış yapabilir ve işinizi yürütmeniz kolaylaşır. GoDaddy’ninde Kurumsal Paketi var fakat başlangıç için hem fiyatı daha yüksek hem de kullanımı biraz daha karmaşık. İngilizcesi olanlar ve bütçesi biraz daha fazla olanlar SquareSpace seçebilirler, fiyat, performans, tasarım ve kolaylık açısından en iyisi diyebilirim.

We use cookies to give you the best experience.